perjantai 26. syyskuuta 2014

Hasta la pizza


Pizza ja perjantai. Aika ennalta-arvattava yhdistelmä, mutta toimii! Halusimme kokeilla jotain hieman erilaista pizzapohjaa ja lopputuloksena oli kvinoapizza. Hetki jo luultiin, että idea on tuhoontuomittu, mutta saimme todella yllättyä siitä miten hyvää tästä tuli. Kannattaa kokeilla!:)


Kvinoa-vegepizza

Pohja

3/4 dl kvinoaa
1,5 dl vettä
1,5 dl kaurajauhoja (tai muita jauhoja)
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa


1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen n. 1 tl suolaa.

2. Soseuta keitetty kvinoa sauvasekoittimella.

3. Lisää kananmunat ja jauhot.

4. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa.

5. Levitä taikina leivinpaperille ja muotoile esim. pyöreäksi.

6. Esipaista pizzapohjaa 250 asteessa uunin ylätasolla n. 5 min. 
Itse paistoimme pohjaa uuniritilän päällä. Elämme siinä uskossa, että näin pohjasta tulee rapeampi kuin pellillä paistettuna.

Täyte

140g MUTTI-tomaattipyrettä
1/2 punainen chili
mustapippuria

1,5 paprikaa (käytä monia eri värejä: tulee kivemman näköinen!)
1/2 kesäkurpitsa
n. 10 oliivia
n. 100g vuohenjuustoa (ylläri)
n. 80g Pecorino-juustoa raastettuna




7. Yhdistä tomaattipyre, mustapippuri ja pilkottu chili. Levitä seos esipaistetulle pizzapohjalle.

8. Ruskista kesäkurpizzapalat pannulla.

9. Käytä luovuuttasi ja lado muut täytteet esipaistetun pohjan päälle.

9. Paista uunissa ylätasolla n. 10-15 minuuttia uunista riippuen. Voit laittaa grillivastuksen päälle viimeisten minuuttien ajaksi.

10. Tarjoile pizza rucolan ja peston kanssa.


Vihreä (vale)pesto

Jottei homma mene liian yksinkertaiseksi niin lisätiskiä saadaan aikaan pyöräyttämällä tämä (vale)pesto. Tämä on ihan täydellistä pizzan kanssa ja sopii myös esimerkiksi pastan kanssa tai jotain...

pari kourallista tuoretta basilikaa
pari kourallista rucolaa
1/2 avokado
1/2 dl cashew-pähkinöitä
1/2 tl suolaa (tai miten kukin tykkää)
3 rkl oliiviöljyä

1. Kaikki vaan sekaisin sauvasekoittimella.



Kivaa viikonloppua!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti