sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Astetta makeampi sunnuntai



Tänään oli inspiraatioiden päivä! Smoothie-reseptin inspistä haettiin Tukholmasta asti (Juiceverket!) ja bataattilettujen idea lähti Instagramin ihmeellisestä maailmasta. 

Smoothiehen on tärkeää pistää jääpaloja ja banaanikin kannattaa laittaa pakastimen kautta. Näin smoothiesta tulee jäätelömäinen mutta ei överimakea. Merisuola tummasuklaamantelit (mikä nimi...?!) tasapainottavat myös kivasti kokonaisuutta, mutta myös chilisuklaa voisi sopia tähän. 

Jos haluat vaihtelua niihin joka paikassa (täälläkin) hehkutettuihin banaanilettuihin, niin bataattiletut ovat hyvä vaihtoehto. Näistä voi tehdä myös suolaisen version jättämällä mausteet (kardemumma, piparkakkumauste ja hunaja) pois ja lisäämällä hieman suolaa, rosmariinia ja muita mausteita. Täytteeksi voisi sopia jokin lohitäyte. Meidänkin pitäisi varmaan kokeilla :D 

Suklaasmoothie
(2-3 annosta)

1 avokado
1 jäädytetty banaani viipaleina
8 pehmeää taatelia
1/2 dl cashew-pähkinöitä
6 merisuola tummasuklaamantelia (Parrots)
8 jääpalaa
2 dl suklaakaurajuomaa
2 tl kaakaojauhetta




1. Pistä sauvasekoittimella kaikki sekaisin, paitsi jätä koristeluun muutama suklaamanteli.
Herkkua!!:)



 Bataattiletut
(n. 8 lettua)

2,5dl bataattisosetta
2 kananmunaa
0,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl kookosmaitoa
2 tl juoksevaa hunajaa
0,5tl piparkakkumaustetta
0,5 tl kardemummaa

1. Kuori ja keitä kypsäksi yksi suuri bataatti. Soseuta ja anna soseen jäähtyä.

2. Mittaa kulhoon n. 2,5 dl bataattisosetta ja sekoita joukkoon muut aineet. Anna taikinan tekeytyä hetken aikaa.

3. Paista pannukakut kookosöljyssä molemmin puolin

Tarjoiluun:

vaahdotettua kookoskermaa
kookossokeria
marjoja

4. Ota talteen kookosmaidon paksu/kiinteä osa ja vatkaa se sähkövatkaimella kermavaahtomaiseksi. Kookosmaitoa kannattaa säilyttää jääkaapissa, jolloin sen paksu, rasvainen kerros ja neste erottuvat toisistaan. Lisää makeutukseksi esimerkiksi kookossokeria. Koristele annos marjoilla tai ole koristelematta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti