sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Life is food



Kun nyt kerta on vegaanihaaste meneillään, niin meidän sunnuntaibrunssimme toteutui tänään vegaaniteemalla! Näihin saatiin myös käytettyä aiemmin tehtyjä maitoja (cashew-, manteli-, kauramaito).

Meillä oli hieman ennakkoluuloja tätä vegaanibrunssia kohtaan sillä perusravintoaineemme, kananmuna ja vuohenjuusto, olivat nyt kiellettyjen listalla. Jälleen kerran kaikki oli kuitenkin enemmän kuin OK. Kai me vaan tykätään kaikesta ruoasta. Paitsi pekonista ja hernekeitosta. Ja hillosipuleista!!!



Granola-sämpylät
4 isoa sämpylää

3 dl valitsemiasi jauhoja
(me käytettiin kaurajauhoja, gluteenitonta jauhoseosta ja tattarijauhoja)
1 dl granolaa/mysliä
0,5 dl kuivattuja karpaloita
0,5 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2,5 dl (cashew)maitoa
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl cashew-voita (tai lisäät vain enemmän öljyä!)


1. Sekoita jauhot ja kuivahiiva yhteen.

2. Lisää muut kuivat aineet.

3. Lämmitä cashewmaito 42°C lämpöiseksi ja sekoita joukkoon.

4. Lisää öljy ja cashew-voi.

5. Anna kohota jonkin aikaa.

6. Muotoile neljä isoa sämpylää pellille.

7. Koristele granolalla tai siemenillä.

8. Paista 200°C joku vartti about. 


Tuorepuuro
3 pientä annosta

1 dl mustikoita
1 banaani
2,5 dl (manteli)maitoa
1 dl suuria kaurahiutaleita
(1 tl kookossokeria)

1. Soseuta (manteli)maito, mustikat ja banaani sauvasekoittimella.

2. Sekoita kaurahiutaleet (ja sokeri) joukkoon lusikalla.

3. Laita jääkaappiin tekeytymään yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.




Välimerelliset muffinit
6 isoa muffinia

1,5 dl valmista kvinoaa
1 dl (gluteenitonta) jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
20 oliivia
muutama aurinkokuivattu tomaatti
basilikan lehtiä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä

päälle:
kuivattua basilikaa
(auringonkukan) siemeniä

1. Keitä kvinoaa edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa yön yli, jos mahdollista.
Näin saat siitä kuivempaa!

2. Sekoita kvinoa, jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen.

3. Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita taikinaan. Lisää myös muutama basilikan lehti revittynä!

4. Lisää vesi ja öljy ja sekoita.

5. Jaa taikina kuuteen isoon muffinivuokaan.

6. Ripottele päälle kuivattua basilikaa ja haluamiasi siemeniä.

7. Paista uunissa 200°C n. 20 minuuttia.




xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti