keskiviikko 4. helmikuuta 2015

All you need is pizza



Olipa kerran tarkoitus tehdä ihan tavallista pizzaa, mutta taikinan tekoon ryhtyessä kävi ilmi, ettei ole vehnäjauhoja laisinkaan, eikä mitään muitakaan jauhoja sen puoleen. Hehe, normipäivä. No, kaapista löytyi kuitenkin tähän hätään kikherneitä ja kaurahiutaleita (joista saa näppärästi kaurajauhoja sauvasekoittimella). Lopputuloksena ihanan murea pizzapohja, eikä kikherneet maistu yhtään läpi! Great success!






Kikherne-Pizza
Ø n. 28cm

Pohja

1,5 dl (eli puolisen purkkia GoGreen) käyttövalmiita kikherneitä 
1,5 dl (kaura)jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl (rypsi)öljyä
0,5 dl vettä

1. Soseuta kikherneet ja loraus öljyä sauvasekoittimella.

2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen.

3. Lisää jauhojen joukkoon kikhernemassa, loput öljystä ja vesi.

4. Muotoile taikinasta pizzapohja leivinpaperille. 
Käytä apuna jauhoja, jos meinaa taikina jäädä käteen.


Vegaaninen täyte

tomaattimurskaa (mausta chilimurskalla ja oreganolla)
n. 50g hienonnettua pinaattia
1 paprika
n. 75g artisokan sydämen paloja
n. 50g aurinkokuivattuja tomaatteja
100g juustoraastetta (esim. maidotonta Tofutti "mozzarella"-raastetta)



5. Levitä tomaattimurska pohjalle (ja siihen päälle hienonnettu pinaatti)

6. Lado muut täytteet päälle.

7. Lopuksi juusto pinnalle.

8. Paista uunissa 225°C n. 15 minuuttia ritilän päällä.








xx


Ps. Tuplaamalla ainekset saat pellillisen pizzaa!
Pps. Näiden täytteiden kaveriksi sopii hyvin tonnikala, jos kasvispizza pelottaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti