tiistai 20. tammikuuta 2015

Nuts and fruits and all the goods





Chocochilin keittokirjassa Vegaanin keittiössä on pari mysliohjetta. Siitä inspiroituneena päätimme heittää pannulle kaikkea mitä vain omasta keittiöstä löytyi ja valmistaa kerrankin myslimme itse. Mysliinhän voi laittaa aika lailla mitä tahansa: eri hiutaleita, kaikenlaisia pähkinöitä, kuivattuja marjoja ja hedelmiä, siemeniä... Kaikilla on kotona varmasti jotakin mitä pistää tähän. Ei kyllä tarvitse enää ikinä mysliä kaupasta kantaa kotiin, kun sen tekeminen on näin helppoa ja voi laittaa juuri niitä aineksia, joista itse tykkää. Miksihän tätäkään ei ole tullut ennen tehtyä itse?!



Herkkumysli

2 dl isoja kaurahiutaleita (esim. AXA:n luomukaurahiutaleet!)
2 dl pähkinöitä (esim. Parrotsin pähkinämix)
1 dl kookoslastuja
0,5 dl kuivattuja karpaloita
5 pehmeää (kuivahtanutta) taatelia
1-2 rkl siemeniä (esim. auringonkukan)
1 rkl siirappia (esim. Agave)
(1 tl kookosöljyä makua antamaan)




1. Murskaa pähkinöitä hieman pienemmäksi vaikka sauvasekoittimella.

2. Paloittele taatelit pieniksi paloiksi.

3. Lastaa kaikki ainesosat pannulle ja paista n. 5 minuuttia. Sekoittele paistamisen aikana.

4. Laita jäähtymään uunipellille leivinpaperin päälle.

5. Säilytä kuivassa!






xx


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti